top of page
A52A8584ig-2.jpg

Over Marijke

The first and simplest emotion which we discover in the human mind, is curiosity – Edmund Burke

 

Marijke Ottema (1983) is (foto)journalist, copywriter en videograaf en bovendien psycholoog en literatuurwetenschapper. Ze studeerde psychologie en literatuurwetenschap en deed een post graduate opleiding filmmaken aan de New York Film Academy. Haar werk verschijnt onder andere in National Geographic, Boekenpost, de IDFA-krant en KennisInZicht. 

 

De werkstijl van Marijke kenmerkt zich door met een grote dosis enthousiasme onderwerpen tot op de bodem te doorgronden. Zo liep ze een jaar lang mee in gevangenissen om te zien hoe asielhonden getraind werden door gedetineerden, maakte ze een film in vluchtelingenkampen op de grens van Syrië en Jordanië en dook ze in de wereld van het voedselbos. 

 

Voor National Geographic Magazine maakte Marijke verschillende reportages, waaronder een longread over de jacht. Zelf veganist, wilde ze weten wat de jager dreef en besloot dit beter te kunnen begrijpen door ook jager te worden. Ze deed de jachtopleiding, leerde schieten en haalde haar jachtexamen. 

 

Onder het motto ieder antwoord werpt tien nieuwe vragen op, doet Marijke niets liever dan een nieuw onderwerp induiken, vragen stellen, betrokkenen interviewen, de samenhang ontdekken en haar bevindingen in woord en beeld vertalen.

 

Als Marijke niet aan het werk is, wandelt ze samen met haar honden door de bossen. Haar reizen – veelal met bestemming ongerepte wildernis – gebruikt ze om haar nieuwsgierigheid naar alle grote en kleine gebeurtenissen op aarde te voeden. 

 

Voor meer informatie over Marijkes werk, opdrachten of voor andere vragen, neem dan contact op. 

Email: Marijke.ottema@gmail.com                          Phone:  +31641249858

  • Facebook Basic Black
bottom of page